There is no presentation available for this event

7 Bekymrende tendenser for EU

Økonomi | Handel | Samarbejde

De senere års kriser har bevist værdien af det europæiske samarbejde og dets styrke til at løse store udfordringer. Men balancerne i verden er ved at tippe. EU’s globale rolle og vores velstand og sikkerhed bliver udfordret.

Europa er tynget af EU’s tunge bureaukratiske processer, højere energipriser, sværere adgang til finansiering, komplekse regler og lange godkendelses tider. 

𝐄𝐔’𝐬 𝐊𝐨𝐧𝐤𝐮𝐫𝐫𝐞𝐧𝐜𝐞𝐤𝐫𝐚𝐟𝐭 𝐞𝐫 𝐮𝐧𝐝𝐞𝐫 𝐩𝐫𝐞𝐬

Europæiske industrivirksomheder taber terræn. En overvægt af europæiske industrivirksomheder peger på, at deres konkurrenceposition løbende er blevet forværret. I 17 ud af de seneste 20 kvartaler har der været flere, der har oplevet en forringelse end en forbedring af deres konkurrenceevne på markeder uden for EU. (Kilde: European Commission).

𝐁𝐞𝐤𝐲𝐦𝐫𝐞𝐧𝐝𝐞 𝐭𝐞𝐧𝐝𝐞𝐧𝐬𝐞𝐫 𝐟𝐨𝐫 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩æ𝐢𝐬𝐤𝐞 𝐯𝐢𝐫𝐤𝐬𝐨𝐦𝐡𝐞𝐝𝐞𝐫

30% 𝐦𝐢𝐧𝐝𝐫𝐞 𝐯𝐞𝐥𝐬𝐭𝐚𝐧𝐝: 

I løbet af de sidste to årtier er Europa haltet bagud i forhold til USA i produktivitetsudvikling. EU-borgere har i gennemsnit 30 procent mindre velstand end amerikanere. (Kilde: Financial Times).

𝐊𝐮𝐧 2,2% 𝐛𝐫𝐮𝐠𝐞𝐬 𝐩å 𝐅&𝐔:

Der investeres alt for lidt i forskning og udvikling i EU. Alle større globale konkurrenter prioriterer denne type investeringer højere. EU bruger 2,2 procent af BNP på F&U, mens USA bruger 3,5 procent. (Kilde: OECD – OCDE).

𝐎𝐩 𝐭𝐢𝐥 10 å𝐫 𝐢 𝐠𝐨𝐝𝐤𝐞𝐧𝐝𝐞𝐥𝐬𝐞𝐬𝐭𝐢𝐝: 

Det tager op til 10 år i EU at bringe nye innovative grønne produkter på markedet. Andre regioner leverer bioløsninger inden for to til tre år. (Kilde: @IMBA Global).

𝐊𝐮𝐧 2% 𝐚𝐟 𝐠𝐥𝐨𝐛𝐚𝐥 𝐦𝐢𝐧𝐞𝐝𝐫𝐢𝐟𝐭: 

Europa står kun for to procent af den globale minedrift og forarbejdning af 10 kritiske materialer sammenlignet med Kinas 14 procent. (Kilde: McKinsey & Company).

 850 𝐧𝐲𝐞 𝐛𝐲𝐫𝐝𝐞𝐫: 

Mellem 2017 og 2022 blev europæiske virksomheder introduceret til 850 nye regulatoriske forpligtelser. (Kilde: Danish Industry).

𝐊𝐮𝐧 3 𝐀𝐈-𝐯𝐢𝐫𝐤𝐬𝐨𝐦𝐡𝐞𝐝𝐞𝐫: 

Ved udgangen af 2023 havde 35 generative AI-virksomheder skaleret op i USA, mens kun tre var opskaleret i Europa. (Kilde: McKinsey & Company).

𝐇ø𝐣𝐞𝐫𝐞 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐩𝐫𝐢𝐬𝐞𝐫: 

I begyndelsen af 2024 var el- og gaspriserne mere end dobbelt så høje som niveauerne før Covid-19 sammenlignet med gennemsnitlige stigninger på omkring 30 procent i USA. (Kilde: BusinessEurope).

Hvordan skal vi reagere på disse  udfordringer? Hvordan sikrer vi fremtidig vækst og velstand for europæiske virksomheder? Hvad er dine tanker om det Europæiske fællesskab? 

Presidents Institute

Vi deler løbende nyheder fra Presidents Institute og det danske erhvervsliv på vores LinkedIn-profil.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret på danske og internationale erhvervsnyheder

Vil du høre mere?

Vores netværkskonsulenter står altid til rådighed for en samtale med dig, hvor du kan forvente:

• En gratis uforpligtende samtale

• Overblik over vores netværk

• Anbefaling på hvilket netværk matcher dig bedst

• Indsigt i hvordan vores netværk kan skabe værdi for dig

• Forståelse for dine forventninger til et netværk og hvordan Presidents Institute kan imødekomme dem.

Vi er her for at hjælpe dig med at træffe informerede beslutninger om, hvordan vores netværk kan være en ressourcefuld og givende del af din professionelle udvikling.

Snak med en netværkskonsulent

Ved at trykke på send accepterer du, at Presidents Institute kan behandle dine oplysninger i overensstemmelse med vores privatlivspolitik. Kontakt info@presidents.eu for at høre mere. Du kan altid fravælge enhver kommunikation igen